Sušárna

• na konci roku 2011 jsme zahájili provoz sušárny, která má 2 komory s celkovou kapacitou 600 kg ovoce
• na konci roku 2021 jsme rozšířili sušárnu o 1 komoru

• ovoce je sušeno horkým vzduchem, který zajišťuje kotel na ekologické palivo

• v současné době sušíme převážně jablka a hrušky
• jablka sušíme na kolečka a hrušky na osminky a na kolečka 

• sušené produkty prodáváme na naší prodejně a nebo dodáváme maloobchodům velkoobchodům a pekárnám

• Nabízíme sušení zákazníkům z jejich vlastního ovoce

Lyofilizace

• v roce 2018 jsme začali s lyofilizací ovoce
• lyofilizací sušíme: jablka, hrušky, švestky, broskve, jahody a maliny
• dále je možnost se domluvit i na usušení vlastního ovoce nebo speciálního produktu 

Lyofilizace je sušení v podmínkách nízkého tlaku a teploty, při tomto sušení voda nepřechází do kapalné podoby ale přímo do páry. Tím nedochází k narušení buněčných struktur a ovoce si zanechává tvar, barvu a chuť.